iloverom.se ROM FAKTA ROM GUIDE ROM MUSEUM SÖK HOTELL I ROM
Hem - iloverom.se
HEM
JUL I ROM
NYÅR I ROM
ROM RABATTKORT
TRANSFER FLYGPLATS
  Ciampino transfer
  Fiumicino transfer
SÖK BILLIGA RESOR
FOTBOLLSBILJETTER
  Roma
  Lazio
ROM FAKTA
  Fakta / Bra att veta
  Roms historia
  Ta sig runt
  Flygplatstransfer
  Rom Gratis-tips
  Sportstaden Rom
  Intressant fakta om Rom
  Göra när det regnar
ROM GUIDE
  Castel Sant Angelo
  Circus Maximus
  Colosseum
  Fontana di Trevi
  Forum Romanum
  Pantheon
  Katakomber
  Spanska Trappan
  St Peterskyrkan
  Vatikanen
  Dolda sevärdheter
ROM SIGHTSEEING
  Mixade rundturer
  Cykel, vespa, segway
  Roms Katakomber
MUSEUM
  Vatikanmuseerna
HOTELL
  Bra hotell i Rom
  Vandrarhem
  Bed & Breakfast
  Lägenheter
LÄNKAR
OM OSS / KONTAKT
Lokalisera dig i rom med Google Maps. Klicka här!
Boka weekend i Rom
Söker du efter kärleken? Vi tipsar om dejtingsidor på Hitta Kärlek!
 
Att göra i Rom när det regnar.

Att göra i Rom när regnet är framme


De flesta som planerar en resa till Rom tänker kanske inte på att regnet lika gärna kan vara framme där som här i Sverige. Här är tipsen som räddar din semester om regnet är framme.

Vi har nog alla varit med om det. Man har planerat en resa sedan månader tillbaka och sedan när man äntligen är iväg så drabbas man av ett ihärdigt regn. Något som man inte alls garderade sig för i planeringsstadiet. Med detta som lärdom kommer vi i denna artikel att presentera tips på några aktiviteter du kan dra till om regnet skulle stå som spön i backen.
Peterskyrkan i Rom

En tur i Vatikanstaten
Huruvida Vatikanstaten är en del av Rom eller inte är väl närmast en filosofisk fråga, men sett till att miniatyrlandet ligger innanför stadens gränser anser vi att det mycket väl fungerar som ett tips på vad man kan göra när ens vägar har lett till Rom. I detta katolska högsäte finns mer än bara Påven, här hittar du flera läckra byggnader.

Två av dessa är Peterskyrkan och det Sixtinska kapellet. Peterskyrkan är en storslagen upplevelse utöver det vanliga med konst och skulpturer av konstnärer som Donato Bramante, Rafael och Michelangelo. Här ligger också svenska Drottning Kristina begravd. I Sixtinska kapellet har du givetvis Michelangelos berömda takmålning, som finns på mångas bucket list. Detta fantastiska mästerverk hittar du inne i Vatikanmuseet. Efter en lång vandring genom fantastiska rum i museet kommer man fram till Sixtinska kapellet. Vi säger bara, stanna där en stund och blicka upp mot taket. Att besöka både Peterskyrkan och Vatikanmuseet tar en heldag. Så det är en perfekt inomhusaktivitet vid dåligt väder. Ett tips! Köp din inträdesbiljett till Vatikanmuseum i god tid före ditt besök för köerna utanför kan vara väääldigt långa.

Köp biljett till Vatikanmuseum »

Kapitolinska museerna
Om regnet är framme går det alldeles utmärkt att besöka världens äldsta publika museum. Kapitolinska museerna öppnades redan 1471 och har en viktig del i stadens historia. Utöver att vara utställningsplats för några av italiens vackraste konstverk (målningar av Titian, Tintoretto, Rubens och Caravaggio) har flera viktiga politiska möten hållits här. Exempelvis undertecknades Romfördraget och Euratomföredraget.

Adress: Piazza del Campidoglio, 1


Köp biljett till Kapitolinska museerna »


Ta del av en Basketbollsmatch
Här i Sverige är kanske italienarna främst kända för sin fotboll, men faktum är att de också är riktigt vassa på basket.

En inomhusarena för att se basket är Palalottomatica vid Piazzale dello Sport, 1 i Rom. Du kan ta dig hit med tunnelbana från Termini och gå av vid följande hållplatser: EUR Palasport och EUR Fermi.

Pantheon RomPantheon
Som du märker finns det en uppsjö av antika historiska byggnader i Rom. Pantheon är inget undantag. Vad som utmärker detta häftiga tempel är att det är den äldsta bevarade byggnaden i Rom. De äldsta delarna av templet upprättades redan 27 år före Kristus men stora delar förstördes och en omfattande ombyggnad ägde rum runt 115-125 år efter Kristus. Sedan 600-talet har detta varit en kristen kyrka och nu går det fortfarande utmärkt att gå in här och förundras över 2000 år av historia.

Det som är coolt med Pantheon är att det i kupolen i taket finns ett hål där man ser rakt upp mot himlen. Så om du är här när det regnar...ja då regnar det faktiskt in. Och när solens strålar slår in genom öppningen ja då blir det en magisk upplevelse. Det enda ljus som kommer in i byggnaden är från hålet i taket och från entrédörren.

Här inne ligger också kvarlevorna av konstnären Raphael begravda. Raphael har gjort flera av konstverken som idag finns bevarade i Vatikanmuseet. Och ni som har sett filmen "Änglar och Demoner" med Tom Hanks vet ju att en scen spelades in just inne i Pantheon.

Köp biljett till Änglar och Demoner rundtur »

Det finns en hel del att göra i Rom, även under regniga dagar. Om vädret inte är med dig finns det en hel del andra grejer att upptäcka och göra.
Bilder: Egna. Vi reserverar oss för felskrivningar och eventuella ändringar innehåll.
 
Omni Vatican and Rome card
Bra priser på hotell i Rom
ROM:


ROM FAKTA ROM HOTELL ROM GUIDE Castel Sant Angelo
ROM MUSEUM ROM VANDRARHEM Colosseum Spanska Trappan
ROM SIGHTSEEING BILLIGA RESOR Fontana di Trevi St Peterskyrkan

I Love the World - boka hotell och vandrarhem i hela världen!
English