iloverom.se ROM FAKTA ROM GUIDE ROM MUSEUM SÖK HOTELL I ROM
Hem - iloverom.se
HEM
JUL I ROM
NYÅR I ROM
ROM RABATTKORT
TRANSFER FLYGPLATS
  Ciampino transfer
  Fiumicino transfer
SÖK BILLIGA RESOR
FOTBOLLSBILJETTER
  Roma
  Lazio
ROM FAKTA
  Fakta / Bra att veta
  Roms historia
  Ta sig runt
  Flygplatstransfer
  Rom Gratis-tips
  Sportstaden Rom
  Intressant fakta om Rom
  Göra när det regnar
ROM GUIDE
  Castel Sant Angelo
  Circus Maximus
  Colosseum
  Fontana di Trevi
  Forum Romanum
  Pantheon
  Katakomber
  Spanska Trappan
  St Peterskyrkan
  Vatikanen
  Dolda sevärdheter
ROM SIGHTSEEING
  Mixade rundturer
  Cykel, vespa, segway
  Roms Katakomber
MUSEUM
  Vatikanmuseerna
HOTELL
  Bra hotell i Rom
  Vandrarhem
  Bed & Breakfast
  Lägenheter
LÄNKAR
OM OSS / KONTAKT
Lokalisera dig i rom med Google Maps. Klicka här!
Boka weekend i Rom
Söker du efter kärleken? Vi tipsar om dejtingsidor på Hitta Kärlek!
 
Dolda nöjen i Rom

Dolda nöjen utöver turistfällorna


Rom är en fantastisk stad som lockar många tusentals turister året runt, vilket kanske inte är så konstigt. Här finns det massor av spännande platser att besöka.

Ur ett historiskt perspektiv är Rom kanske världens häftigaste stad. Här har en sådan fundamental del av grunden till vår historia och vårt nuvarande samhällssystem lagts och utvecklats. Det var romarna som tog fäste på grekernas läror och vidareutvecklade dem. Sedan har vi de legendariska krigslagen, alla de vackra byggnaderna och statyerna. Romär en fantastisk plats att besöka.

Borrominis perspektiv i RomMen det finns också en risk att man fastnar i samma turistfällor som alla andra och tvingas knuffas och skuffas bland många tusen andra turister. I denna artikel presenteras därför några lite annorlunda nöjen du hittar utanför turistfällorna.


Borrominis perspektiv
Borrominis Perspektiv är en av Roms märkligaste och mest unika skatter. De flesta har ingen aning om att denna lilla pärla finns. Det magiska med denna korridor från 1600-talet är att den i själva verket är en optisk illusion designad för att se mycket längre ut än vad den faktiskt är. Vad som ser ut att vara cirka 40 meter långt är i själva verket bara 8. Snacka om att det är en märklig korridor att gå igenom.

Du hittar denna korridor i Galleria Spada vid Piazza Capo di Ferro 13 nära Piazza Farnese. Entréavgift.

San Luigi dei Francesi
Denna gamla kyrka som upprättades redan 1589 är gratis att gå in i, men här finns en kulturskatt större än på många av Europas finaste museum. Här hänger nämligen tre av den enastående konstnären Caravaggios första kyrkmålningar. Man behöver inte heller vara särskilt konstintresserad för att uppskatta konstnärens dramatiska skildringar av de olika bibliska segmenten. Hans otroliga känsla för mörker och ljus går inte att värja sig för.

Du hittar kyrkan vid Piazza di S. Luigi de' Francesi i närheten av Piazza Navona. Har du promenadskorna på så kan du promenerar hit från Fontana di Trevi.Besök stadens fantastiska barer
I Rom finns flera fantastiska barer att besöka. En dold skatt är Jerry Thomas Bar, som bland annat lyfts fram av Time Out och Vanity Fair som en av världens bästa pubar. Här ligger fokuset helt på att servera fantastiska drinkar och barmat av högsta kvalitet. En hake är att detta är en privat bar som kräver både medlemskap och lösenord för att komma in men ni som vill besöka baren kan det vara bra att ta del av deras regler. Baren ligger vid Vicolo Cellini, 3.

Om du vill förena nöje med spänning så ska du besöka Roms barer i samband med en fotbollsmatch. Hit kommer många sportintresserade och för den som är sugen kan köpa biljetter till några matcher.


Quartiere Coppedè
Quartiere Coppedè är en fantastiskt läcker liten stadsdel (faktiskt Roms minsta) med massor av märkliga och pittoreska hus. Det är som att kliva in i en gammal sagovärld. Här kan man lätt spendera en förmiddag, bara strosa runt och njuta av den vackra arkitekturen. Givetvis ska du också passa på att avnjuta den goda maten som serveras här på de lokala restaurangerna.

Denna lilla stadsdel hittar ni på promenadavstånd från The Museum of Contemporary Art of Rome (MACRO).

Det finns mycket att se och upptäcka i Rom. När du har tröttnat på att trängas med alla turister vid de klassiska sevärdheterna, sök dig istället till dessa udda och spännande alternativ.
Vi reserverar oss för felskrivningar och eventuella ändringar innehåll.
 
Omni Vatican and Rome card
Bra priser på hotell i Rom
ROM:


ROM FAKTA ROM HOTELL ROM GUIDE Castel Sant Angelo
ROM MUSEUM ROM VANDRARHEM Colosseum Spanska Trappan
ROM SIGHTSEEING BILLIGA RESOR Fontana di Trevi St Peterskyrkan

I Love the World - boka hotell och vandrarhem i hela världen!
English